Dr. Mohamed Juzoef Tangali

Home » Over

Over

Dr. Mohamed Juzoef Tangali is geboren (1959) in Paramaribo, Suriname, en kwam op 15 jarige leeftijd naar Nederland. In Suriname heeft hij de basisopleiding gevolgd aan de prof. dr. Ansari School (lager onderwijs) en vervolgens aan de Imam Abu Hanifa School (MULO).

Al op zeer jonge leeftijd van 8 jaar was hij erg betrokken geweest bij de activiteiten van de moskee Surinaamse Moslim Associatie (Ahle Sunnat wa Jama’ah) aan de Kankantriestraat in Paramaribo waar hij assisteerde met het uitrollen van vrijdagsgebedskleed, het gereedleggen van belegde broodjes en snacks op de avonden van de Ramadaan al-Mubarak en doorgaans literaire bijeenkomsten. In deze moskee begon hij ook de Heilige Qur’aan te leren reciteren.

In Suriname hielp hij ook zijn vader alhaaj Abdoel Aziz Tangali, bondscoach van de Surinaamse Dambond, met de wedstrijdactiviteiten zoals banners maken en helpen bij Ton Sijbrands wedstrijden. Hij was voor een wedstrijd in 1969 in Suriname gekomen.

In Nederland aangekomen in 1974 ging hij naar de Amsterdamse Amstel MAVO en volgde in de avonduren ook nog eens Basiskennis Informatica i.1. Naast zijn mijn opleiding ging hij naar de soennie moskee Nederlandse Islamitische Sociëteit in Amsterdam Zuidoost. Sedert dat jaar heeft hij veel activiteiten helpen organiseren en was hij op volwassen leeftijd in 1980 general secretaris geworden. Activiteiten die hij mede  organiseerde waren internationale islamitische conferenties in de RAI Amsterdam en De Doelen in Rotterdam en locale literaire bijeenkomsten.

@

Advertenties